Sunday, November 28, 2010

From the Recycle Bin~




Ni semua foto-foto zaman lampau. Aku snap gune hp sony ericsoon W810i. Tengok gambar lama mula la gatal tangan letak perasa 'phoshop'. Abih hilang keasliannya. Gambar-gambar ni aku amik time hari weekend. Lepas subuh dalam area pukul 6.50 pagi terus turun dari umah lepak kat pantai amik angin. Best dapat tenangkan fikiran sambil-sambil tu boleh la keluarkan peluh. Bila matahari dah naik, hari pun dah panas sampai terase ke kulit baru balik umah. Sekarang je dah jarang lepak sini sebab hujan, best tido woo..sayang nak tinggal selimut dengan katil empuk..hahhaah

Friday, November 26, 2010

Attention to Mr/ Mrs CopyCat ~


Haa...lame gile aku tak update seposeng aku nie..nie baru nk meng'update' balik..Masuk-masuk terus post gambar cenggini. Bukan apa sebab aku terjumpa gambar aku kat satu blog time aku ber'blogwalking' and baca-baca penulisan geng-geng blogger. Yang tak bestnye watermark aku dah di remove dari gambar tu. Sendawa aku time tu. Ko buang watermark sekali pun bukan aku tak kenal foto yang aku amik. Foto still bleh trace kalau rajin ber'blogwalking' kat alam maya nie..Kalau artikel yang di 'copy paste' tu camne plak ek? Punya la susah cari idea dan ambil masa nak mengarang artikel, ada plak yang amik ko punya hasil keje.
Apakah perasaan anda jika hasil anda di plagiat ?

Hohoh..first time aku menulis kat sni..Apa-apa pun, kalau nak share/copy paste gambar aku. Ko kene berbudi bahasa la dengan aku. Pertama-tama, kenalah mintak kebenaran pastu watermark aku jangan la ko buang plak tau. Kalau ada artikel, ko kreditkanlah atas nama penulis tu. Ibarat macam ko nak kawin la jugak, kena mintak izin dengan family perempuan dulu. Takkan lah ko rembat bawa lari anak dia. No manner la tu. Sape yang tak marah kalau kakak/adik dia kene buat cenggitu. Silap-silap kene parang di ayah perempuan tu. Padan muka..

So ada faham ka?

Wednesday, November 17, 2010

In no MOoD~

Sunday, November 14, 2010

I'M a RePUbLiC Of 'TeRENgGaNU'RiaN~







Lagu Kebesaran Negeri Terengganu - Selamat Sultan
Allah daulatkan Tuanku Sultan
Terengganu Darul Iman
Allah peliharakan Tuanku Sultan
Sejahtera sepanjang zaman
Allah rahmatkan Tuanku Sultan
Memerintah rakyat aman



Friday, November 12, 2010

GooD MORniNG GUys~



 Stevie Wonder - You Are The Sunshine Of My Life


 You are the sunshine of my life
That's why I'll always be around,
You are the apple of my eye,
Forever you'll stay in my heart

I feel like this is the beginning,
Though I've loved you for a million years,
And if I thought our love was ending,
I'd find myself drowning in my own tears

You are the sunshine of my life,
That's why I'll always stay around,
You are the apple of my eye,
Forever you'll stay in my heart

You must have known that I was lonely,
Because you came to my rescue,
And I know that this must be heaven,
How could so much love be inside of you?

You are the sunshine of my life, yeah,
That's why I'll always stay around,
You are the apple of my eye,
Forever you'll stay in my heart

[Background] Love has joined us,
Love has joined us,
Let's think sweet love

Wednesday, November 10, 2010

< JANGAN PANDANG DEPAN >





Any horror element is as much psychological as special effects. 
Christopher Eccleston 

Being alone is scarier than any boogey man and the reason why I don't choose to see Horror movies as a rule. 
Tom Sizemore 

Tuesday, November 9, 2010

time to relaxing my mind here~




sometimes we need a rest
need a break
need to stop thinking for a while
no one to bother you
stop ringing our head about work..
work..work..work..
when we will stop the workholic of ME or YOU?
come on guys..
see the scenery of this picture?
I see you inside it, just imagine it!
feel the cool breeze of the sea
so peaceful and enchanting
can YOU feel it?
YES, you can feel it
with YOUR IMAGINATION


Saturday, November 6, 2010

Friday, November 5, 2010

There's something strange and powerful about black-and-white imagery ~ Stefan Kanfer





"Color can do anything that black-and-white can" ~Vincente Minnelli

"I wanted to learn how to paint rather than just doing black-and-white work" ~ Bill Sienkiewicz

"In the early days I had a very black-and-white view of everything" ~ Cat Stevens

“The choice in politics isn't usually between black and white. It's between two horrible shades of gray.” ~ Lord Thorneycroft

Sunday, October 31, 2010

It will remain a memories



Monday, October 25, 2010

Rehat sebentar~

Friday, October 15, 2010

Friday, October 8, 2010

Thursday, October 7, 2010

Tersemat di hati

No one wanna eat these red cake..We called it Belacan..


A Malay-Indonesian sauce made with dried shrimp paste and chili pepper Belacan, a Malay variety of shrimp paste, is prepared from krill, also known as geragau in Kristang (Portuguese creole spoken in Malaysia) or rebon in Sundanese and Javanese. In Malaysia, normally the krill would be steamed first and after that are mashed into a paste and stored for several months. The fermented shrimp are then prepared, fried and hard-pressed into cakes.

Belacan is used as an ingredient in many dishes, or eaten on its own with rice. A common preparation is sambal belacan, made by mixing toasted belacan with chilli peppers, minced garlic, shallot paste and sugar and then fried.

Wednesday, October 6, 2010

Satu budak Hitam ..

Monday, September 20, 2010

Negeri Ku Indah







Saturday, September 18, 2010

Monday, September 6, 2010

Selamat Malam dan Mimpi yg Indah-indah

Teratai layu di Honey Lake~


Teratai Layu Di Tasik Madu

Artist: Fauziah Latiff

Walaupun tasik kekeringan
Tak mungkin teratai kan tumbuh di darat
Begitulah takdirnya cintaku di ibarat
Tak akan berubah perasaanku terhadap dia

Mengapa dia yang ku cinta
Sedangkan ku tahu sikapnya begitu
Dia pandai berpura dan pandai bermain kata
Setahun bersama bak seribu tahun tersiksa

Aku tidak sudi melihat dia lagi
Walau dalam mimpi pun tidak ku ingini
Aku rela menjadi teratai yang layu
Daripada mekar di dalamnya tasik madu
Biarkanlah ku begini
Dan tak mungkin ku kembali
Bersamamu

# p/s: tiada kaitan antara yg hidup atau yang telah tiada. amik sempena pic yang di upload nie jer..hehhe :P

Saturday, September 4, 2010

A Rose For U, My Dear~


Happy Sunday to All of You
Have a great weekend and a nice day
Pink rose for You on Sunday
Smile Always

Friday, September 3, 2010

Raya Datang Lagi!!

Happy Raya Day to All My Viewer

Wednesday, September 1, 2010

Saturday, August 28, 2010

A cycle of Life..

Adakah hati kita seperti kepala paip yang kotor ini?

Friday, August 27, 2010

No word can describe it

Innoncent Eye~

This Feet Is Made For Walking

Wednesday, August 25, 2010

Masjid Kristal with HDR version

Gebu Kitty~

Tuesday, August 10, 2010

Ya Ramadhan Kareem..


Selamat berpuasa and Happy Fasting to all muslim :)

Sunday, August 1, 2010

ART IS DELICIOUS~



Wednesday, July 7, 2010


Tuesday, July 6, 2010

I wanna touch the sky



cloud in the sky


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...