Thursday, October 4, 2012

yarghhhh!! terjah berlipat


save our tuntung


Thursday, February 16, 2012

Mana Sundial (Jam Matahari)???





Passport dh dicop, berlepas dgn tren utk sampai ke Kubbah As-Sakhrah, Baitul Muqaddis di Taman Tamadun Islam (TTI) bkn di Palestin..Hehehe..
Perasan tak pd pintu gerbang tu ade sundial (jam matahari)? Jam tersebut menunjukkan dh nak masuk pukul 12 tghari kn?

Tuesday, January 31, 2012

to my Mademoiselle, with love~


Hiduplah sepertimana engkau telah diciptakan, 
jangan mengubah bentuk suaramu, 
jangan tukar gerak-gerimu, 
jangan menyalahi cara berjalanmu, 
bimbing lah jiwamu agar sentiasa bersama dengan wahyu Allah, 
namun jangan engkau lupakan kewujudanmu dan matlamat hidupmu di atas dunia ini.

Sunday, October 16, 2011

timeless~

Wednesday, September 21, 2011

You'll never walk alone





You are not alone
I am here with you
Though we're far away
I am here to stay

You are not alone
I am here with you 
Though we're far apart
You're always in my heart

~~~~~~~~MJ~~~~~~~~



Tuesday, September 13, 2011

Helo..mai tambah syiling dlm perut aku~


Mai mai la tambah duit syiling dalam perut aku
Rasa-rasa malas nak beli topup atau takde duit nak beli topup
Sila-sila la menjenguk aku..
Jangan lupa bawak syiling banyak-banyak tau..
Lai..lai..lai..
Heheh..

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya~


Selamat Hari Raya..





Wednesday, July 20, 2011

Aku mau jadi bak bintang-bintang di langit~



 constellation name: [southern] Crux


in southern side of the sky with light pollution..being identified with Star Chart
constellation name: Scorpius


**************

" Kenapa ingin jadi seperti bintang?"

" Bukankah bintang boleh dijadikan petunjuk arah oleh mereka yang sesat? Bukankah bintang pernah dijadikan petunjuk kiblat oleh mereka yang pergi bermusafir? Bukankah bintang juga adalah penghias malam, peneman sang rembulan agar tidak berasa keseorangan?"

Mata terus memercu ke dada langit sedangkan dia tegar meneruskan bicara.

" Jika bulan itu umpama Rasulullah, aku mahu menjadi pendampingnya yang paling akrab. Jika bulan itu ibarat agama kita, aku mahu menjadi pengawalnya yang paling setia."



Apa yang ditunggu wahai adik?


"Jika kamu tidak mampu menjadi sebatang pensil untuk menulis kebahagiaan kepada seseorang, cubalah sekurang-kurangnya menjadi pemadam lembut yang mampu menghilangkan kesedihan insan."
 

you are a part of slytherin house..Sssttt~


Or perhaps in Slytherin
You'll make your real friends
Those cunning folk use any means to achieve their ends
.


Wednesday, July 6, 2011

# Wordless~~


Ape itu WW (wordless wednesday)?
Siang tadi aku bukak dashboard blog aku ni..
So aku tengok la if ada apa-apa yang menarik yang boleh aku baca or tatap kat blog somebody..
Then aku scroll la..scroll punye scroll..
Aku perasan 2 3 4 blog yang ada title sama
WW: Wordless Wednesday bla..bla..bla..
Aku tak faham..tertanya sendiri, hari ini ada apa weyy?
Yang aku tahu hari ini hari rabu so ape yang special nya?
Jadi aku hold dulu, biar topik ni pending sampai aku balik keje.
Kat ofis aku tak leh nak concentrate sebab my mind  set only for work.
Keje..keje beb!
Balik rumah tadi bila aku dah cool down..
Barulah leh cari keywords yang pending siang td..


"On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description."
Err..Duhh..hanya untuk itu??
Lorr..Meaningless..
Macam-macam..Hahaha




Tuesday, June 14, 2011

Quack quack~




Anak Itik Tok Wi
Mandi Dalam Kolam
Buat Apa Tok Wi
Ubat Limau Lelam

Sakit Apa Tok Wi?
Sakit Sendi Tulang
Ubat Apa Tok Wi
Ubat Sengal Tulang

Wednesday, June 1, 2011

Warna-warnaku dan bukan kamu~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...